Непопулярните браузъри искат екранно време от Microsoft

Go down

Непопулярните браузъри искат екранно време от Microsoft

Писане by LOGOS on Пон 8 Мар 2010 - 8:21

"Създателите на по-непопулярни интернет браузъри настояват за повече място на екрана за избор на браузър по подразбиране в операционната система Windows. Шест софтуерни фирми са се оплакали на Европейския съюз, че повечето хора изобщо няма и да разберат за съществуването им в списъка от браузъри, който се показва на специалния екран. Пълният списък с дванайсетте браузъра не може да се види при първото отваряне на екрана. Там се извеждат само пет предложения. За да се видят останалите седем трябва да се предприемат допълнителни действия от страна на потребителите.

Екранът за избор на браузър по подразбиране е част от сделката между Европейската комисия и Microsoft след антитръстовите обвинения, на които беше подложена редмъндската компания.

„Финалният дизайн на екрана за избор на браузър оставя голяма част от потребителите в неведение относно факта, че изборът не е ограничен до пет варианта, а съществуват още седем възможности за избор.” се казва в петиция на шестте компании.

Податели на петицията са Avant, Flock, Maxthon, Slim, Sleipnir и Green. Създателите на K-Meleon не са подписали и не се асоциират с възраженията на колегите си.

От първи март екранът за избор се появява пред погледите на милиони европейци, които досега са ползвали Internet Explorer като браузър по подразбиране. В него присъстват 12 предложения, но само най-популярните 5 от тях се появяват на първата страница."
Оригиналната статияТУК

_________________


avatar
LOGOS
Administrator

Undering
Титла : [-ЪндъР-]
Бан Брой мнения : 341
Join date : 05.12.2009
Age : 30
Местожителство : Варна мн. ясно

http://chigot.blogspot.com/

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите