Все повече клипове в интернет са готови за HTML5

Go down

Все повече клипове в интернет са готови за HTML5

Писане by LOGOS on Нед 16 Май 2010 - 11:14

Една от най-важните битки във войната между Adobe и Apple е тази за онлайн видеото. Последните се опитват да докажат, че флаш технологията съвсем не е необходима и жизненоважна за световната мрежа, защото може да бъде заменена почти напълно от HTML5. Каквито и да е форми на флаш съдържание не могат да бъдат използвани на устройства като iPhone и iPad. Основният аргумент, с който Apple се опитва да избута напред HTML5 технологията е фактът, че този стандарт е по-отворен, отколкото флаш.

Ново изследване на независимия уебсайт MeFeedia се опитва да определи каква част от видеото, което се съдържа в световната мрежа е готово да работи с HTML5. MeFeedia са включили в анализите си съдържание от над 30 хиляди доставчици, сред които гигантите Hulu, Vimeo, DailyMotion и YouTube. Според резултатите от изследването едва 26% от онлайн видеото поддържа HTML5 технологията.

Оказало се, че най-слабо внимание на HTML5 обръщат новинарските телевизионни мрежи, които публикуват съдържанието си и в интернет. При почти всички липсва каквато и да била поддръжка на новата технология и се разчита основно на флаш плеъри.

По време на изследването е установено, че повечето сайтове с HTML5 функционалност могат да засекат кога някой отваря съдържанието им с платформа, която не поддържа флаш. В такъв случай те превключват автоматично към HTML5. Обаче когато става въпрос за външно видеосъдържание вградено в различни сайтове, само системата на YouTube успява да се справи адекватно и да задейства HTML5 за потребителите на iPhone OS._________________


avatar
LOGOS
Administrator

Undering
Титла : [-ЪндъР-]
Бан Брой мнения : 341
Join date : 05.12.2009
Age : 30
Местожителство : Варна мн. ясно

http://chigot.blogspot.com/

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите