Контактни лещи прожектират образи в окото.

Go down

Контактни лещи прожектират образи в окото.

Писане by Darkness_demoN on Пет 14 Яну 2011 - 12:49

Темата за 3D телевизията е изключително популярна и дискутирана напоследък. Главно въпросът се върти около необходимостта от специални очила, които да осигуряват на потребителите възможността да наблюдават невероятната триизмерна картина. Точно тези очила са и основният проблем в сферата на 3D телевизията. По-голямата част от аудиторията ги възприема като неудобство. В тази връзка по-големите производители в сферата на техниката и IT технологиите вече започнаха усилена работа по откриването и въвеждането на стандартна технология, която да осигури съществуването на 3D телевизията без то да зависи от специалните очила.

Учените от Университета във Вашингтон са на път да заличат специалните очила от 3D телевизията. Американският екип от най-видните специалисти в учебното заведение, може би, са открили контактните лещи на бъдещето. Изследователи от Университета във Вашингтон разработват миниатюрни полупрозрачни LED дисплеи, които ще бъдат вградени в съществуващите традиционни контактни лещи.

Както знаете, за да се създаде перфектната цветна картина на дисплея са необходими червени, сини и зелени пиксели. До момента учените от американския университет са успели да разработят червени и сини пиксели. Изследователите продължават дейността си и заявиха, че няма да се откажат, докато не получат и зелените пиксели за техните уникални контактни лещи, които ще могат да прожектират образи в окото – директно в човешката ретина. И въпреки че тези образи ще са само на няколко милиметри от ретината ви, те ще бъдат перфектно фокусирани. Когато дисплеят е изключен, той ще е напълно прозрачен. Наред с това, поради причината, че дисплеите ще са в окото ви, вие ще може да виждате образите дори със затворени очи. Ако технологията бъде завършена, откритието на учените в Университета във Вашингтон със сигурност ще промени тенденциите в сферата на 3D телевизията и ще спести редица разходи за излишни кабели и други устройства.


Из: KALDATA

_________________S3 Spyder III Arctic


Mariya: we're like super powerful and modern computers
Mariya: great hardware
Mariya: shitty software
avatar
Darkness_demoN
Administrator

Musical
Титла : Човек с ограничено м
Бан Брой мнения : 535
Join date : 04.12.2009
Местожителство : Някъде там

http://underbg.darkbb.info

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите