Новоизлезлият Firefox 4 е бърз, стабилен и по-съвместим

Go down

Усмивка Новоизлезлият Firefox 4 е бърз, стабилен и по-съвместим

Писане by LOGOS on Пет 25 Мар 2011 - 9:57

Четвъртата версия на браузъра на Mozilla дойде във вторник, три години след Firefox 3 и предлага подобрено изживяване при разглеждането на сайтове в интернет. През последните няколко години уеб средата се промени значително и новата версия идва за да отговори на тези тенденции. В Mashable са разгледали и представили основните предимства на актуалния Firefox.

По отношение на изгледа и интерфейса Mozilla са направили доста заемки от Chrome, но без да изпадат в прекалена минималистичност, в каквато обвиняват браузъра на Google. В резултат се е получил един балансиран изглед, който се приема много добре от аудиторията.

По отношение на скоростта също има голяма промяна. Четвъртата версия е няколко пъти по-бърза от предшественика си, въпреки че Chrome все още изпреварва браузъра на Mozilla. Времето за стартиране на Firefox също е оптимизирано и промяната се забелязва с просто око, веднага след ъпгрейда.

Има леко подобрение по отношение на използваната памет, но като цяло изяждането на огромни количества памет е характерно за всички от водещите браузъри на пазара. Резултатите им са сходни, като Chrome яде най-малко памет, Safari е ненаситен, а Firefox сега е в златната среда.

Има промени в начина, по който се оперира с разширенията и те също са към по-добро. За по-голямо удобство манипулирането им е изнесено в един от табовете на браузъра, по подобие на Chrome. В миналото за тази цел се използваше отделен прозорец с настройки. Повечето от популярните приставки за Firefox вече са подготвени за работа с четвъртата версия.
Firefox 4 има достатъчно преимущества за да си струва ъпдейта към него. Старите потребители едва ли ще бъдат разочаровани, а новите също нямат причина за недоволство. Не трябва да се забравят и значителните подобрения при поддръжката на съвременните уеб стандарти, които придават завършеност на новата версия.

_________________


avatar
LOGOS
Administrator

Undering
Титла : [-ЪндъР-]
Бан Брой мнения : 341
Join date : 05.12.2009
Age : 30
Местожителство : Варна мн. ясно

http://chigot.blogspot.com/

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите